miércoles, 20 de marzo de 2019

KANT: COMENTARI DE TEXT PER FER A CASA


COMENTARI DE TEXT PER FER A CASA

"Pel que fa a aquesta darrera [la facultat teorètica de judicar] quan la raó comuna gosa d’apartar-se de les lleis de l’experiència i de les percepcions dels sentits, cau en paleses absurditats i en contradiccions amb si mateixa, o si més no en un caos d’incertesa, de foscor i d’inestabilitat. En el terreny pràctic, en canvi, el poder de judicar comença precisament a mostrar els seus avantatges tan bon punt la intel·ligència comuna exclou de les lleis pràctiques tots els mòbils sensibles."
Kant, Fonamentació de la metafísica dels costums, capítol I.


1. Expliqueu breument (entre seixanta i cent paraules) les idees principals del text i com hi apareixen relacionades. [2 punts]
2. Expliqueu breument (entre cinc i quinze paraules en cada cas) el significat que tenen en el text les expressions següents: [1 punt]
a) «raó comuna»
b) «terreny pràctic »
3. Expliqueu el sentit i la justificació, segons Immanuel Kant  de la frase següent del text: «[...] En el terreny pràctic, en canvi, el poder de judicar comença precisament a mostrar els seus avantatges tan bon punt la intel·ligència comuna exclou de les lleis pràctiques tots els mòbils sensibles. .» (En la resposta, us heu de referir als aspectes del pensament de Kant que siguin pertinents, encara que no apareguin explícitament en el text.) [3 punts]
4. Compareu la concepció de la raó pràctica o moral de Kant amb la concepció de la moral o ètica d’un altre autor/a destacat de la història de la filosofia occidental. [2 punts] (Hume). 
5. Expliqueu si esteu d’acord o en desacord amb l’afirmació següent: «El que determina que jo sigui jo és la continuïtat de la meva consciència, no la del meu cos.» Responeu d’una manera raonada. [2 punts]

DATES DE LLIURAMENT DEL COMENTARI DE TEXT DE KANT 
B21 
DIMARTS 2 ABRIL  2019: Es sumarà un +1 punt d' actitud. Es lliura en mà a la professora a l' hora de classe habitual. 
DIMECRES 3 ABRIL   2019: Es sumarà +0,5 punts d' actitud. Es lliura en mà a la professora a l' hora de classe habitual. 
DIVENDRES 5 ABRIL  2019: No suma ni baixa la nota de l' exercici. Es lliura en mà a la professora a l' hora de classe habitual. 
DISSABTE 6 ABRIL 2019: Es restarà un punt a la nota de l' exercici. S' envia a sgil4@inscampsblancs.cat

B22
DILLUNS 1 ABRIL  2019: Es sumarà un +1 punt d' actitud. S' haurà de lliurar en mà a l' hora de classe. 
DIMECRES 3 ABRIL 2019: Es sumarà +0,5 punts d' actitud. S' haurà de lliurar en mà a l' hora de classe. 
DIVENDRES 5 ABRIL  2019  : No suma ni baixa la nota de l' exercici. S' haurà de lliurar en mà a l' hora de classe. 
DISSABTE 6 ABRIL  2019 : Es restarà un punt a la nota de l' exercici. S' envia a sgil4@inscampsblancs.cat


B21
DIMARTS 9 ABRIL  2019 , LA PROFESSORA RECOLLIRÀ EN MÀ TOTS ELS EXERCICIS IMPRESSOS LLIURATS a  sgil4@inscampsblancs.cat ; si l' alumne no el lliura en mà, l' exercici constarà com a NO AVALUAT. L' alumne perdrà l' avaluació contínua i s' haurà d' examinar en les dates de recuperació del mes de maig. 

B22
DILLUNS 8 ABRIL 2019, LA PROFESSORA RECOLLIRÀ EN MÀ TOTS ELS EXERCICIS IMPRESSOS LLIURATS  A sgil4@inscampsblancs.cat ; si l' alumne no el lliura en mà, l' exercici constarà com a NO AVALUAT. L' alumne perdrà l' avaluació contínua i s' haurà d' examinar en les dates de recuperació del mes de maig. 

RECORDEU QUE AQUEST COMENTARI ÉS DE LLIURAMENT OBLIGATORI I VAL EL 50% DE LA NOTA DEL TRIMESTRE. 

B21 I B22

DIVENDRES 26 ABRIL 2019 LA PROFESSORA RECOLLIRÀ ELS 4 TREBALLS OPCIONALS QUE TENEN UNA VÀLUA DE 0,25 PUNTS A AFEGIR A LA NOTA DE L' EXAMEN TRIMESTRAL. SI NO HI HA WEBGRAFIA, VALDRÀ 0,10 PUNTS. NOMÉS UN FULL PER CADA TREBALL. TAMBÉ AQUELLS CÒMICS EN SUBSTITUCIÓ DELS 4 TREBALLS OPCIONALS. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario