lunes, 10 de marzo de 2014

DATES COM.TEXT LOCKE "AS.ENT.HUMÀ" B21 I B22

DATES D' ENTREGA DEL COMENTARI DE TEXT

 DE 

LOCKE: "ASSAIG SOBRE L'ENTENIMENT HUMÀ" 

"I si algú diu que el mateix passa en el somni, i que totes aquestes idees poden estar produïdes en la nostra ment sense que hi hagi cap objecte extern; aquest tal que somniï el que vulgui, que li dono la resposta següent: primer, que no importa massa que jo li elimini o no el seu dubte; si tot és un somni, ni raonar ni argumentar no serveixen de res, i no són res ni la veritat ni el coneixement; segon, que crec que haurà d’admetre que hi ha una diferència molt clara entre somniar que som dins d’un foc i realment ser-hi. Tot i això, si està decidit a mostrar-se escèptic fins al punt de mantenir que el que jo anomeno “trobar-se realment dins d’un foc” no és més que un somni, i que no podem saber amb certesa si coses com el foc existeixen en realitat sense nosaltres, li responc: que sabem amb certesa que quan ens afecten determinats objectes -l’existència dels quals percebem, o somniem que percebem, pels nostres sentits- se’n segueix plaer o dolor; aquesta certesa no és menor que la nostra felicitat o la nostra desgràcia, per sobre de les quals conèixer o existir deixen de tenir interès per a nosaltres. Per això crec que podem afegir a les dues formes precedents de coneixement també aquesta: el coneixement de l’existència dels objectes externs, mitjançant la percepció i la consciència que tenim del fet de rebre realment idees a partir dels objectes, i que podem admetre aquests tres graus de coneixement: l’intuïtiu, el demostratiu i el sensorial; en cadascun d’ells hi ha diferents graus i formes d’evidència i certesa."

Locke, Assaig sobre l' enteniment humà Llibre IV Cap.II 

Contesta:

1.- Expliqueu breument (entre seixanta i cent paraules) les idees principals del text i com hi apareixen relacionades. [2 punts]

2.- Expliqueu breument (entre cinc i quinze paraules en cada cas) el significat que tenen en el text les expressions següents: [1 punt]
a) «coneixement intuïtiu»
b) «coneixement demostratiu»

3.- Expliqueu el sentit de la frase següent del text i les raons de John Locke per a afirmar-la:"...primer, que no importa massa que jo li elimini o no el seu dubte; si tot és un somni, ni raonar ni argumentar no serveixen de res, i no són res ni la veritat ni el coneixement; segon, que crec que haurà d’admetre que hi ha una diferència molt clara entre somniar que som dins d’un foc i realment ser-hi. Tot i això, si està decidit a mostrar-se escèptic fins al punt de mantenir que el que jo anomeno “trobar-se realment dins d’un foc” no és més que un somni..." […]» (En la resposta, us heu de referir als aspectes del pensament de Locke, que siguin pertinents, encara que no apareguin explícitament en el text. Pots ajudar-te d' altres pensadors)
[3 punts]


4. Compareu la concepció de Locke sobre els graus de coneixement amb la concepció sobre aquesta mateixa qüestió de Plató. [2 punts]


5. Expliqueu si esteu d’acord o en desacord amb l’afirmació següent: "Per això crec que podem afegir a les dues formes precedents de coneixement també aquesta: el coneixement de l’existència dels objectes externs, mitjançant la percepció i la consciència que tenim del fet de rebre realment idees a partir dels objectes, i que podem admetre aquests tres graus de coneixement: l’intuïtiu, el demostratiu i el sensorial; en cadascun d’ells hi ha diferents graus i formes d’evidència i certesa." Responeu d’una manera raonada.
[2 punts]


GRUP B21 

 

DIMARTS 18 MARÇ 2014: S' afegirà +1 punt d' actitud. S' entrega en mà a la professora, a l' hora de classe.

DIJOUS 20 MARÇ 2014: S' afegirà +0,5 punt d' actitud. S' entrega en mà a la professora, a l' hora de classe.

DIVENDRES 21 MARÇ 2014: No s' afegirà cap punt. Al no haver classe divendres, s' enviarà per correu electrònic a sgil4@xtec.cat i s' entregarà en mà dilluns 24 de març.

DILLUNS 24 MARÇ 2014: Es restarà un punt -1 d' actitud.El comentari de text s' ha d' entregar sempre en mà a la professora el mateix dilluns 24 o dimarts 25 de març 2014 i, s' envia a l' adreça electrònica, sgil4@xtec.cat fins les 23:59h del mateix dilluns. 

FORA D' AQUESTES DATES D' ENTREGA, EL TREBALL NO ES RECOLLIRÀ. 

GRUP B22

 

DIMARTS 25 MARÇ 2014: S' afegirà +1 punt d' actitud. S' entrega en mà a la professora, a l' hora de classe.

DIMECRES 26 MARÇ 2014: S' afegirà +0,5 punt d' actitud. S' entrega en mà a la professora, a l' hora de classe.

DIVENDRES 28 MARÇ 2014: No s' afegirà cap punt. Si l' alumne no pot venir a classe, s' enviarà per correu electrònic a sgil4@xtec.cat i s' entregarà en mà dilluns 31 de març.

DILLUNS 31 MARÇ 2014: Es restarà un punt -1 d' actitud.El comentari de text s' ha d' entregar sempre en mà a la professora el mateix dilluns 31 o dimarts 1 Abril 2014 i, s' envia a l' adreça electrònica, sgil4@xtec.cat fins les 23:59h del mateix dilluns. 

FORA D' AQUESTES DATES D' ENTREGA, EL TREBALL NO ES RECOLLIRÀ.

No hay comentarios:

Publicar un comentario